Flipline Blog
NEW FLIPDECKS PREVIEWS GAMES Q&A UPDATES FAN ART CONTESTS

Category: Quinn’s Q&A

Quinn’s Q&A: The End of Flash

comments Comments Off
By , December 21, 2020 10:47 am


Question 1:
What’s happening with Flash Player?
Answer 1:
As you may know, all of our games on our website are built with Flash, and have been designed to be played in browsers that have the Adobe Flash Player plugin. Flash Player gave us the ability to create games that anyone could play right from our website over the last 14 years, and allowed us to distribute those games across hundreds of websites to reach a massive audience and develop a group of amazing fans!

Sadly, while Flash has been a part of the Web for over two decades, the companies that make all of the popular web browsers have now decided to remove the Flash Player plugin from their browsers, and Adobe officially announced that Flash Player would no longer be supported after December 2020.

Question 2:
What does this mean for games on the website?
Answer 2:
Unfortunately all of our web games require the Flash Player to be able to play them, since they’ve been built specifically to use Flash and all of its features and strengths. After December 2020, once the web browser manufacturers remove support for Flash Player, our games won’t be playable on the website anymore.

However, we will keep the Flash versions of our games accessible on our website for legacy browsers and any possible future solutions that may develop.

Question 3:
Does this affect the mobile apps?
Answer 3:
No, this won’t affect any of our Papa’s Gamerias on phones and tablets! In fact, we’ve been working hard to convert all of the existing Papa’s games into apps, so they would still exist in some form after Flash was discontinued.
Question 4:
What does this mean for future games?
Answer 4:
After our final web game “Papa’s Scooperia” in mid-2018, we’ve spent the past two years working entirely on mobile apps for phones and tablets, so we’ll plan to keep focusing on mobile apps for our games. This includes our next brand-new game “Papa’s Mocharia To Go”, which will be coming to phones and tablets!

Quinn’s Q&A: Flipline, Flash, and Fashion

comments Comments Off
By , August 20, 2018 10:57 am


Question 1:
Word on the street is that Flash Player will be fully removed from most browsers by 2020. What does that mean for all the Flash-based browser games on Flipline’s website?
Answer 1:
You are right, Flash Player will indeed be gone by 2020, and some browsers will be removing it even earlier next summer. Once that happens, browser-based games that are published in Flash (including all of our web games) will no longer be available. After that point, we will probably be making some changes to our website to focus more on our apps and blog.
Question 2:
WHAT?? Does that mean you won’t be making any more Flash games?
Answer 2:
Unfortunately, yes, Papa’s Scooperia will be our last Flash game published on our website. We started using Flash to make web games all the way back in 2003, when we were still in college. We are proud to be one of the last few Flash developers out there actively making free games for the web. Who knows, Papa’s Scooperia may be historically the last of the big Flash games to be released for browsers.

But don’t worry, we definitely plan on making more new games in the future, just not for the web browser. We are also in a constant race to port all your favorite Gamerias into Apps for phones and tablets.

Question 3:
What is going on with Papa’s Next Chef 2018 and Kingsley’s Customerpalooza 2018?
Answer 3:
Good question! After some long deliberation, we decided to put a hold on future Papa’s Next Chef tournaments. We will miss it dearly this year as I’m sure many of you will too. Unfortunately, since the time between new Gameria launches are increasing beyond a year, having a yearly contest to decide the next chef just wont work right now.
However, on the plus side, we have already been working on Kingsley’s Customerpalooza 2018 and it should be coming out in a month or so!
Question 4:
What’s the deal with Whippa and Mousse? Why do they dress so similar?
Answer 4:
Whippa and Mousse are two new customers featured in Papa’s Scooperia. They have similar taste in clothing because they are siblings and often work together as a team. You can expect more details on this duo when we release each of their Flipdeck Cards!

Quinn’s Q&A: Where is the new Gameria???

comments Comments Off
By , December 26, 2017 10:49 am

 

Question 1:
When will you announce the next Gameria?
Answer 1:
We’re working hard on the next Gameria, but as you know it’s a long process to make a brand-new game! It generally takes at least 4 to 6 months of work to create a new game, and for a long time there just isn’t enough finished to start showing off anything, so we need to wait until things are coming together before we start revealing sneak peeks. Things are progressing nicely so far, so expect us to make an announcement some time in mid-January about the new game.
  

 

Question 2:
Will there be two separate Flipdecks for Moe/The Dynamoe?
Answer 2:
Yes. They will be getting two separate Flipdecks just like Joy and Ninjoy did. Moe and The Dynamoe have very different personalities so having multiple Flipdecks will be absolutely necessary.
   

 

Question 3:
What else is new over at Flipline Studios?
Answer 3:
It has been very busy over here working on games and apps. We’ve been fulfilling a bunch of orders for Grumpy Onions and Flipdecks. On top of that, Tony just had his fourth child, a boy named Cosmo.

 

Quinn’s Q&A: Apps, Games, and Contests

comments Comments Off
By , August 15, 2017 3:08 pm

 

Question 1:
You have been making lots of Apps lately. Are you still planning on making browser based games in the future?
Answer 1:
Well, we have 13 Gamerias on the web right now, with Papa’s Sushiria being the newest. We have been extra busy trying to remake them as phone and tablet apps. We will still be releasing browser games. In fact, we are already in early development of the next browser-based Gameria.
  

 

Question 2:
What happened to Foodini’s Friday Games?
Answer 2:
Foodini’s Friday Games have been a staple of our blog since 2012. However, if you have been noticing over the last year, we have slowly been phasing out the amount of Foodini’s Friday Games on our site. We started off with 3 new games a week. Then we dropped it to 2 new games a week and a classic from the past. Then 1 new game and 2 classics. Soon, it became just the classics. Ultimately, the pool of quality Flash games has been diminishing, so there wasn’t much to choose from and we needed to wrap it all up.
   

 

Question 3:
Will Customerpalooza be back this year?
Answer 3:
Yes, we are working on it right now! If all goes well, it should be out by the end of the month.

 

Quinn’s Q&A: BBQ, Chicory Cafe, and McCoy!

comments Comments Off
By , May 6, 2015 2:28 pm
Question 1:
In Papa Louie 2, what are the trees in BBQ Bog and the Saucelands made of?
Answer 1:
That area of Munchmore is themed like many barbecue restaurants, which is why you’ll find hills that look like checkered tablecloths, bridges made of sausages, and these unique trees that seem to be topped with cole slaw instead of leaves. You’ll also find lots of metal pipes in the area, carrying that delicious barbecue sauce to other areas of the land!
Question 2:
What do they serve at the Chicory Café in Portallini?
Answer 2:
The Chicory Café is a popular place in town to grab a cup of freshly brewed coffee or a delicious espresso beverage. Each morning they serve a new special blend of coffee, and the regulars love to stop in and try the latest flavor before heading to work.
Question 3:
What inspired you to create the Cactus McCoy series?
Answer 3:
We had previously worked on a short game for Lionsgate Films based on the Expendables movie, which was designed like a classic retro platformer with each character wielding a different weapon. As we were working on the game, we originally wanted one of the characters to fight hand-to-hand by punching other enemies, and had him hitting and juggling the enemies in the air. Lionsgate ultimately decided on a different weapon for him to use, but we were still interested in the idea of a platformer where you could fight with a weapon or choose to use your fists. We later took this idea and expanded on it with a variety of weapons that both the main character AND the enemies could use, combining elements of shooting, melee, and brawling into a single new game. At one point we also saw the word “enemigo” used in a description of our Papa Louie game on a Spanish-speaking website, which gave us the idea of using a Southwest or Wild West theme for the game (and for using the name “Enemigos” for the bands of outlaws that Cactus McCoy fights).

If you have any other questions, click the “Ask a Question!” button at the bottom of the blog!



   Home  |   Games  |   Apps  |   About  |   Contact  |   Terms of Use  |   Privacy Policy  |   Blog  |   Forum  |   Shop  |  Free Games for your Site  |  Flipdeck  |   © 2022 Flipline IDS LLC